Vino la EUROaptitudini si te ajutam sa treci mai usor peste examenul de BAC!!!

Ia-ti Permisul ECDL si Diploma TOEFL !!!!

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence)este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international în peste 148 de tari si numără pana in prezent peste 10 milioane de persoane inregistrate in program.

Peste 5000 de elevi din 130 de licee din toata tara si-au echivalat anul trecut proba de competente digitale la Bacalaureat cu Permisul ECDL si au obtinut calificativul „Utilizator experimentat”. Si in anul scolar 2010-2011 ECDL ROMANIA incurajeaza tinerii sa opteze pentru instruire si certificare IT la standard european si international.

Programa pentru evaluarea competentelor digitale si obtinerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Avand deja Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL ), elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale.

            TOEFL este un test standardizat necesar pentru admiterea la universităţi ÅŸi colegii din toată lumea si incepand cu anul 2010 se echivaleaza la BACALAUREAT cu proba de evaluare a competenÅ£elor lingvistice.

Echivalarea certificarii ECDL la proba de competente digitale BAC

Elevii trebuie sa detina Certificatul ECDL pana pe data de 23 mai 2011 deoarece la inscrierea pentru sustinerea examenului de Bacalaureat trebuie sa prezinte si copie legalizata de pe acest document. Daca pana la aceasta data elevul nu detine inca Cerificatul ECDL poate sa depuna o adeverinta eliberata de catre ECDL ROMANIA urmand ca pana cel tarziu cu 3 zile inainte de inceperea probei de evaluare a competentelor digitale, sa depuna copia legalizata de la Certificatul ECDL.

Proba competentelor digitale se va sustine in perioada 13 – 17 iunie 2011

Echivalarea certificarii TOEFL la proba de competente lingvistice BAC

Conform metodologiei de recunoastere si echivalare si orarului de desfasurare a Bacalaureatului 2011, certificarea TOEFL este echivalata astfel:

punctaj 57-86    – B1 (intermediar)

punctaj 86-109   – B2 (intermediar superior)

punctaj 110-120 – C1 (avansat)

Inscrierile la sesiunea de Bacalaureat 2011 se fac in perioada 23-27 mai 2011, cand elevii trebuie sa depuna o copie legalizata dupa certificat.

Examenul de competente lingvistice se desfasoara in perioada 20-23 iunie 2011.

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved