Parteneriate în domeniul formării

În 2013, Euroaptitudini SA s-a alăturat proiectului “Biblionet”

Proiectul “Biblionet” a demarat în anul 2009 şi s-a întins pe o perioadă de cinci ani. Prin intermediul proiectului s-a facilitat accesul la tehnologie şi informaţie, contribuind astfel la dezvoltarea comunităţilor din România.

Proiectul în valoare de 26,9 milioane de dolari, a fost finanţat de către Fundaţia Bill & Melinda Gates.

Acesta a fost implementat în mediul rural şi urban, însă acoperirea cea mai mare a fost în mediul rural, de circa 85%.

În urma implementării proiectului au fost obţinute următoarele rezultate, astfel peste:

–       10.000 de calculatoare au intrat în posesia bibliotecilor publice

–       2.200 de biblioteci au fost conectate la Internet

–       3.200 de bibliotecari au fost instruiţi pentru a iniţia şi asista utilizatori în accesarea informaţiei

–       600.000 de români au utilizat pentru prima dată Internetul dintr-o bibliotecă publică

–       80.000 de fermieri au accesat subvenţiile agricole ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  (APIA) cu ajutorul bibliotecilor publice, primind subvenţii în valoare de peste 100 de milioane de euro

–       28.500 de utilizatori ai computerelor din biblioteci au aplicat la oferte de locuri de muncă, dintre care 9.000 de adulţi au fost angajaţi.

În cadrul proiectului „Biblionet”, Euroaptitudini SA a dezvoltat un program TOT (curs online de instruire) pentru bibliotecarii/ îndrumătorii ECDL EqualSkills, asigurând accesul acestora, la modulul de instruire prin intermediul platformei online.

În anul 2013, 5 bibliotecari de la Biblioteca Judeţeană “Christian Tell” Gorj şi 10 bibliotecari din comunele aparţinând judeţului Gorj au parcurs cu succes programul Train of Trainers prin care şi-au însuşit cunoştinţele de predare a programului ECDL EqualSkills. La finalul sesiunii de instruire, aceştia au obţinut calitatea de îndrumători EqualSkills.

Biblionet1 Biblionet2

Astfel, a început un program pilot de certificare ECDL EqualSkills pentru un număr de 40 membri ai comunităţilor rurale. La finalul programului, participanţii au obţinut certificarea ECDL EqualSkills recunoscută la nivel internaţional, care atestă cunoştinţele elementare de utilizare a computerului.

 

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved