Peste 3.500 de asistenti si asistente medicale s-au instruit in utilizarea calculatorului

 

 

InvesteÅŸte în oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul OperaÅ£ional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară nr. 3 „CreÅŸterea adaptabilităţii lucrătorilor ÅŸi a întreprinderilor”

Domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea adaptabilitaÅ£ii”

Titlul proiectului: „CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România”

Numărul de identificare al contractului: POSDRU/81/3.2/S/51697

 

 

30.04.2013

 

Peste 3.500 de asistenti si asistente medicale

s-au instruit in utilizarea calculatorului

 

Peste 3500 de asistenti si asistente medicale din tara au participat pana in prezent la cursurile de utilizare a calculatorului organizate in cadrul proiectului “Cunostinte de utilizarea calculatorului si informatica medicala pentru cresterea adaptabilitatii asistentelor medicale din spitalele din Romania”.

 

Incepand cu 1 septembrie 2010, S.C. EUROAPTITUDINI S.A. participa in calitate de partener, alaturi Ministerul Sanatatii, la implementarea acestui proiect finantat prin intermediul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane”.

 

Proiectul vizeaza instruirea si certificarea CNFPA in Operator introducere, validare si prelucrare date (actual ANC) / ECDL (European Computer Driving Licence) a 4.000 de de asistenti si asistente medicale din spitalele din Romania, urmarindu-se astfel imbunatatirea mobilitatii si a adaptabilitatii personalului sanitar mediu din infrastructura de sanatate la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin dezvoltarea competentelor si a aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii.

 

Cursurile organizate in cadrul proiectului au un puternic caracter practic, urmarindu-se insusirea unor deprinderi de baza in utilizarea calculatorului si a unor cunostinte esentiale de utilizare a functiilor de baza ale unui calculator personal (Windows), de utilizare a unei aplicatii de procesare de texte (Word) la nivel de baza, de folosire a foilor de calcul tabelar (Excel) la nivel de baza si de utilizare a Internetului si postei electronice.

 

Cursurile dureaza aproximativ 3 saptamani. In urma promovarii examenelor participantii obtin Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL) Start (recunoscut international), certificatul de absolvire (recunoscut la nivel national). Participantii la curs care promoveaza examenul ANC obtin si 15 credite EMC, recunoscute in sistemul sanitar.

 

In 20 de luni de activitati de instruire, testare si certificare (ECDL/ ANC), 3500 de asistenti si asistente medicale din tara au participat la cursuri urmand ca in perioada ramasa pana la finalizarea proiectului sa fie acoperite si cele cateva judete ramase si sa se atinga numarul de 4000 de persoane instruite. 

 

Calificarea resurselor umane reprezinta o cerinta obligatorie pentru adaptarea unitatilor sanitare din Romania la noile standarde impuse de introducerea sistemelor informatizate si a noilor tehnologii. Competentele IT dobandite de catre asistentii si asistentele medicale vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta. Cei 4000 de asistenti si asistente medicale isi vor imbunatati cunostintele profesionale. Totodata, aceste demersuri vor determina schimbarea modelului comportamental al grupurilor tinta prin cresterea gradului de acceptare a tehnologiilor informatizate drept instrumente de baza in practica, educare, comunicare.

 

Pentru informatii suplimentare:

Croitoru Dana Luminita

Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.

dana.croitoru@euroaptitudini.ro

 

Catrina Alexandra

Asistent de proiect partener EUROAPTITUDINI S.A.

alexandra.catrina@euroaptitudini.ro

 

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved