Peste 2.700 de asistenti si asistente medicale din toata tara au dobandit noi cunostinte de operare pe calculator

 

InvesteÅŸte în oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul OperaÅ£ional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară nr. 3 „CreÅŸterea adaptabilităţii lucrătorilor ÅŸi a întreprinderilor”
Domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea             adaptabilitaÅ£ii”
Titlul proiectului: „CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii             asistentelor medicale din spitalele din România”
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/81/3.2/S/51697
 
 
30.10.2012
 
Peste 2.700 de asistenti si asistente medicale din toata tara au dobandit noi cunostinte de operare pe calculator, competente IT pe care le pot valorifica in activitatile de zi cu zi de la locul de munca
 
 
Cursurile sunt organizate in cadrul proiectului “Cunostinte de utilizarea calculatorului si informatica medicala pentru cresterea adaptabilitatii asistentelor medicale din spitalele din Romania”, finantat prin intermediul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, in care S.C. EUROAPTITUDINI S.A. participa in calitate de partener (solicitantul fiind Ministerul Sanatatii).
 
Principala componenta a proiectului o reprezinta instruirea in cunostinte de baza de operare a calculatorului si certificarea ECDL (European Computer Driving Licence) / CNFPA (Operator introducere, validare si prelucrare date) a 4000 de asistenti si asistente medicale din spitalele din Romania si are drept obiectiv imbunatatirea mobilitatii si a adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin dezvoltarea competentelor si a aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii.
 
Intrebati prin intermediul unui chestionar cum vor valorifica cunostintele dobandite/ deprinderile formate in cadrul cursului, majoritatea participantilor la instruire au raspuns ca le vor utiliza pentru a desfasura activitatile de zi cu zi si la locul de munca. Din cei peste 2.700 de asistenti si asistente medicale din toata tara care au participat deja la cursurile de operare pe calculator, circa 70% dintre ei au raspuns ca vor valorifica cunostintele dobandite profesional si in viata de zi cu zi.
 
Procentul mare de participanti care au masurat impactul cursului ca fiind unul pozitiv confirma importanta dobandirii si valorificarii competentelor de utilizare a noilor tehnologii. Informatiile insusite permit adaptarea asistentelor/ilor medicale/i la noile exigente din toate compartimentele activitatii lor: practica clinica, managementul informatiei spitalicesti, educare, informare, comunicare.
 
Iata cateva dintre raspunsurile primite:
“Le voi aplica la locul de munca ”, “Am fost foarte multumita de curs, deoarece am invatat foarte multe notiuni pe care sigur le voi folosi in viitor”, “Cunostintele dobandite imi vor fi de folos pentru specializari viitoare”, “Le voi folosi la locul de munca. Va creste complexitatea activitatii pe sectie”.
 
Calificarea resurselor umane reprezinta o cerinta obligatorie pentru adaptarea unitatilor sanitare din Romania la noile cerinte impuse de introducerea sistemelor informatizate si a noilor tehnologii.
 
Cursurile dureaza aproximativ 3 saptamani. In urma promovarii examenelor acestia obtin Permisul European de Conducere a Computerului(ECDL) Start (recunoscut international), certificatul C.N.F.P.A. (recunoscut la nivel national) si 15 credite e.m.c (recunoscute in sistemul medical).
 
Competentele insusite prin intermediul proiectului de catre membrii grupului tinta vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta si vor determina schimbarea modelului comportamental al grupului tinta prin cresterea gradului de acceptare a tehnologiilor informatizate drept instrumente de baza in practica, educare, comunicare.
 
 
Pentru informatii suplimentare:
Croitoru Dana Luminita
Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.
 
Catrina Alexandra
Asistent de proiect partener EUROAPTITUDINI S.A.
 

 

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved