Pana la sfarsitul lunii februarie 2012, 978 de asistenti si asistente medicale s-au instruit in cunostinte de baza de operare a calculatorului la cursul ECDL START/ Operator introducere, validare si prelucrare date (CNFPA)

 

 
InvesteÅŸte în oameni !
 
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul OperaÅ£ional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară nr. 3 „CreÅŸterea adaptabilităţii lucrătorilor ÅŸi a întreprinderilor”
Domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea adaptabilitaÅ£ii”
Titlul proiectului: „CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România”
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/81/3.2/S/51697
 
 
29.02.2012
 
Pana la sfarsitul lunii februarie 2012,
978 de asistenti si asistente medicale s-au instruit in cunostinte de baza de operare a calculatorului
la cursul ECDL START/ Operator introducere, validare si prelucrare date (CNFPA)
 
 
 
Sesiunile de instruire in domeniul IT sunt organizate in cadrul proiectului “Cunostinte de utilizarea calculatorului si informatica medicala pentru cresterea adaptabilitatii asistentelor medicale din spitalele din Romania”, in care S.C. EUROAPTITUDINI S.A. participa in calitate de partener (solicitantul fiind Ministerul Sanatatii).
 
Principala componenta a proiectului o constituie instruirea in cunostinte de baza de operare a calculatorului si certificarea ECDL (European Computer Driving Licence) / CNFPA (Operator introducere, validare si prelucrare date) a 4000 de asistenti si asistente medicale din spitalele din Romania si are drept obiectiv asigurarea cunostintelor si competentelor necesare adaptarii asistentelor medicale la noile exigente din toate compartimentele activitatii lor: practica clinica, managementul informatiei spitalicesti, educare, informare, comunicare.
 
In urma interpretarii chestionarelor aplicate in cadrul sesiunilor de instruire desfasurate pana in prezent, cei mai multi participanti au raspuns ca vor valorifica noile cunostinte dobandite in utilizarea noilor tehnologii. Informatiile acumulate permit adaptarea asistentelor medicale la noile exigente din toate compartimentele activitatii lor: practica clinica, managementul informatiei spitalicesti, educare, informare, comunicare.
 
Competentele insusite prin intermediul proiectului de catre membrii grupului tinta vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta si vor determina schimbarea modelului comportamental al grupului tinta prin cresterea gradului de acceptare a tehnologiilor informatizate drept instrumente de baza in practica, educare, comunicare.
 
In luna februarie s-a finalizat seria V (16.01.2012–03.02.2012) de instruire si s-a desfasurat seria VI (06.02.2012 – 24.02.2012) in urmatoarele unitati sanitare:
 
·         Brasov, jud. Brasov- Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, Spitalul General Cai Ferate;
·         Iasi, jud. Iasi – Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria”, Institutul de boli cardiovasculare
·         prof. Dr. I.M. Georgescu;
·         Craiova, jud. Dolj – Spitalul CFR Craiova;
·         Mioveni jud. Arges – Spitalul Orasenesc Sf. Spiridon;
·         Campulung Muscel, jud. Arges – Spitalul de Pneumoftiziologie;
·         Bucuresti – Spitalul Cinic de Urgenta “Sf. Pantelimon”, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu;
 
 
De asemenea, la sfarsitul lunii februarie, in data de 27.02.2012, a demarat seria VII de instruire in urmatoarele unitati sanitare:
 
·         Brasov, jud. Brasov- Spitalul Clinic Judetean de Urgenta;
·         Codlea, jud. Brasov – Spitalul Municipal;
·         Iasi, jud. Iasi – Spitalul Clinic de urgenta pentru Copii „Sf. Maria”, Spitalul Clinic Parhon;
·         Filiasi, jud. Dolj – Spitalul Orasenesc Filiasi;
·         Mioveni jud. Arges – Spitalul Orasenesc Sf. Spiridon;
·         Valea Iasului, jud. Arges – Spitalul PNF Sf. Andrei;
·         Bucuresti – Spitalul Cinic de Urgenta “Sf. Pantelimon”, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu;
 
 
Cursurile dureaza aproximativ 3 saptamani, iar la final participantii la curs sustin examene practice. In urma promovarii examenelor acestia obtin certificatul ECDL Start (recunoscut international), certificatul C.N.F.P.A. (recunoscut la nivel national) si 15 credite e.m.c (recunoscute in sistemul medical).
 
Proiectul se deruleaza pe parcursul a 3 ani de zile (incepand cu luna septembrie 2010), obiectivul general vizand imbunatatirea mobilitatii si adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin imbunatatirea competentelor si aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii.
 
 
 
Pentru informatii suplimentare:
Croitoru Dana Luminita
Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.
dana.croitoru@euroaptitudini.ro

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved