Noutăţi despre stadiul implementării proiectului „Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar romanesc”

Proiect cofinanÅ£at din Fondul Social European prin Programul OperaÅ£ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013” – „InvesteÅŸte in oameni”

Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”
Domeniul major de intervenÅ£ie 6.2 „Îmbunătăţirea accesului ÅŸi a participării grupurilor vulnerabile pe piaÅ£a muncii”
Titlul proiectului: „Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar romanesc”
Cod contract: POSDRU/96/6.2/S/60031
                                                                                                                                      
26.07.2012
 
Seria 10 continuă ÅŸi în luna august…
 
 
In luna august 2012, cele 19 grupe (dintre care 12 grupe formate din angajaÅ£i ÅŸi 7 grupe formate din persoane private de libertate) continuă sesiunile de instruire ÅŸi testare ECDL Start/Operator introducere, validare ÅŸi prelucrare date în următoarele unităţi: Scoala NaÅ£ională de Pregătire a AgenÅ£ilor de Penitenciare Târgu Ocna, Centrul de Reeducare BuziaÅŸ, Penitenciarul BistriÅ£a, Penitenciarul BucureÅŸti-Jilava, Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, Penitenciarul Pelendava, Penitenciarul Slobozia, Penitenciarul  Spital Poarta Albă.

 

Persoanele înregistrate în proiect pot beneficia de o certificare recunoscută la nivel naÅ£ional ÅŸi/sau internaÅ£ional (în funcÅ£ie de testările promovate) a competenÅ£elor, un atuu pe piaÅ£a muncii sau un mod de lucru mai facil cu/pentru persoanele aflate în detenÅ£ie.
 
“Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar românesc” este centrat prioritar pe:
            1.Formare profesională în domeniul TIC (ECDL START/ Equal Skills) pentru 2000 de persoane cu vârste cuprinse între 16-54 ani, care execută pedepse privative de libertate în unităţile penitenciare la nivel naÅ£ional, în vederea îmbunătăţirii accesului la ocupare după executarea pedepsei.
2.Formare profesională în domeniul TIC pentru 1600 de angajaÅ£i cu vârste cuprinse între 20-54 de ani din sistemul penitenciar în vederea îmbunătăţirii activităţilor, competenÅ£elor ÅŸi a modalităţii de abordare utilizate în activitatea cu sau pentru persoanele aflate în detenÅ£ie.
 
Până în prezent au participat la sesiunile organizate în cadrul proiectului peste 700 persoane private de libertate ÅŸi peste 1300 angajaÅ£i din sistemul penitenciar românesc.
 
Proiectul contribuie la imbunătățirea sistemului de formare profesională în sistemul penitenciar românescÈ™i facilitarea integrării grupurilor È›intă într-o societate inclusivă È™i informaÈ›ională.
 
Mai multe informaţii cu privire la proiect şi la activităţile desfăşurate se găsesc şi pe site-ul www.ticpentrureintegrare.ro.
 
Utilizarea calculatorului – un argument în plus pentru integrare

 


© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved