Noutăţi despre stadiul implementării proiectului „Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar romanesc” – ianuarie 2013

  

Proiect cofinanÅ£at din Fondul Social European prin Programul OperaÅ£ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013” – „InvesteÅŸte în oameni!”

Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”
Domeniul major de intervenÅ£ie 6.2 „Îmbunătățirea accesului È™i a participării grupurilor vulnerabile
pe piaÈ›a muncii”
Titlul proiectului: „Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar românesc”
Cod contract: POSDRU/96/6.2/S/60031
 
                                                                                                                                       28.01.2013
 
Noi grupe formate din persoane private de libertate
vor participa la programul EqualSkills în luna februarie
 
 
In luna februarie 2013, continuă cursurile EqualSkills cu noi grupe formate din persoane aflate în detenÅ£ie în penitenciarele: Miercurea Ciuc, Vaslui, BistriÅ£a, Satu Mare, TârgÅŸor, Mărgineni, BucureÅŸti-Jilava, BucureÅŸti-Rahova, Târgu Jiu, FocÅŸani, Tulcea ÅŸi Centru de Reeducare BuziaÅŸ.
 
In luna ianuarie 2013, cursurile EqualSkills s-au derulat în penitenciarele: Brăila, TimiÅŸoara, Bârcea Mare (Deva), Aiud, Mărgineni, TârgÅŸor, Vaslui, Gherla, Satu Mare, Târgu Jiu ÅŸi Penitenciarul de Minori ÅŸi Tineri Craiova.
 
In luna decembrie 2012, s-au finalizat sesiunile de instruire ÅŸi testare ECDL Start/Operator introducere, validare ÅŸi prelucrare date adresate persoanelor private de libertate.
Impresii din partea persoanelor private de libertate cu privire la sesiunile de instruire si testare ECDL Start/Operator introducere, validare si prelucrare date la care au participat, organizate în cadrul proiectului „Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar românesc”:
 
„ Când eÅŸti aici ÅŸi-Å£i petreci ceva timp cugetând, începi să apreciezi fiecare gest, fiecare obiect.
PuÅ£inul care multora, în alte condiÅ£ii, reprezintă aproape nimic, aici are cu totul altă valoare. Faptul că am putut să caut o adresă, faptul că am văzut globuleÅ£ul rotindu-se ÅŸi putând să dau click pe el, a reprezentat de fapt un „open” pe amintiri, pe o poartă în timp. Un laptop, un cer neÅŸtirbit, un loc în bancă sunt amintiri pe care le are orice om ce a trecut prin liceul, facultate; sunt amintiri plăcute cu care subconÅŸtientul m-a bombardat fără milă. Am retrăit unele clipe.
Pot spune, fără teama de a greÅŸi, că acest curs mi-a oferit noi perspective în dezvoltarea mea profesională.
Cu toate că nu eram un novice în utilizarea computerului, acest curs m-a ajutat enorm în actualizarea ÅŸi sistematizarea cunoÅŸtinÅ£elor în domeniul aplicaÅ£iilor din suita MS Office.
Faptul că am absolvit acest curs cu medie mare mi-a sporit încrederea în mine ÅŸi în capacităţile mele.
Cel mai important lucru mi se pare a fi acela că diploma ECDL este recunoscută internaÅ£ional ÅŸi îmi oferă posibilităţi ÅŸi ÅŸanse sporite de integrare socială ÅŸi de a-mi construi o carieră în viitorPersoană privată de libertate din Penitenciarul BucureÅŸti Rahova.
 
             Activităţile de instruire au avut foarte multe aplicaÅ£ii/exerciÅ£ii practice pe care le-am realizat în timpul orelor de curs. Am participat la acest curs pentru acumularea de cunoÅŸtinÅ£e în domeniu ÅŸi posibilitatea de a obÅ£ine diplomele necesare unei angajări în domeniu”. – Persoană privată de libertate din Penitenciarul BucureÅŸti-Jilava
 
              “In urma participarii la acest curs am învăţat mai multe lucruri despre folosirea calculatorului”. Persoană privată de libertate din Penitenciarul Gherla
 
             “Multe aplicaÅ£ii practice au fost făcute în timpul cursului. Ca urmare a participării la acest curs am învăţat mai multe despre calculator. Sunt conÅŸtient că abilităţile de operare pe calculator îmi vor prinde bine in viaţă”. – Persoană privată de libertate din Penitenciarul Aiud.
 
 
Mai multe informaţii cu privire la proiect şi la activităţile desfăşurate se găsesc şi pe site-ul www.ticpentrureintegrare.ro.
 
 
Utilizarea calculatorului – un argument în plus pentru integrare

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved