Noutăţi despre stadiul implementării proiectului „Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar romanesc” – decembrie 2012

 

Proiect cofinanÅ£at din Fondul Social European prin Programul OperaÅ£ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013” – „InvesteÅŸte in oameni”
Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”
Domeniul major de intervenÅ£ie 6.2 „Îmbunătăţirea accesului ÅŸi a participării grupurilor vulnerabile pe piaÅ£a muncii”
Titlul proiectului: „Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar romanesc”
Cod contract: POSDRU/96/6.2/S/60031
                                                                                                                                     
  13.12.2012
 
Primul târg de joburi pentru persoanele aflate în detenÅ£ie organizat într-un penitenciar din BucureÅŸti
 în cadrul unui proiect cu finanÅ£are europeană
 
În data de 12 decembrie 2012 s-a desfășurat în incinta Penitenciarului BucureÅŸti-Rahova conferinÈ›a de promovare a incluziunii sociale ÅŸi a posibiltăţilor de angajare pentru persoanele aflate în detenÅ£ie din cadrul proiectului strategic “Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar românesc”, organizată de Euroaptitudini S.A., în calitate de beneficiar, în parteneriat cu AdministraÈ›ia NaÈ›ională a Penitenciarelor. La eveniment au participat 92 persoane respectiv: experÅ£i din cadrul proiectului, reprezentanÅ£i ai partenerilor, ai presei, reprezentanÅ£i ai ECDL Romania ÅŸi ai angajatorilor.

 

Evenimentul a debutat cu „Bursa locurilor de muncă” pentru persoanele aflate în detenÅ£ie la care au fost prezenÅ£i: 41 persoane private de libertate aflate în detenÅ£ie în Penitenciarul BucureÅŸti-Rahova, 4 angajatori, organizatorii ÅŸi presa. Persoanele private de libertate ÅŸi-au prezentat experienÅ£a ÅŸi calificările deÅ£inute angajatorilor care aveau oferte diversificate de joburi (tâmplari, muncitori necalificaÅ£i pentru încărcarea ÅŸi descărcarea de tiruri, lucrători în domeniul construcÅ£iilor).
La bursă a participat ÅŸi LaurenÅ£iu Toader de 36 de ani, care în penitenciar ÅŸi-a luat permisul ECDL ÅŸi certificarea Operator introducere, validare ÅŸi prelucrare date prin proiectul “Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar românesc”. “In 2011 am absolvit cursul. Afară am evitat să-l fac, dar acum am simÅ£it că o să am nevoie de el. Am primit o pedeapsă de cinci ani pentru trafic de droguri, dar acum mai am doar ÅŸase luni ÅŸi ies. Afară o să muncesc la început la un ONG, la un cabinet psihologic unde o sa vorbesc persoanelor consumatoare de droguri despre acest lucru. De asemenea, când o să ies o să imi continui cursurile la facultatea de construcÅ£ii, pe care am abandonat-o după doi ani de studii”, a declarat LaurenÅ£iu.
 
In luna decembrie 2012, au continuat sesiunile de instruire ÅŸi testare ECDL Start cu ultimele grupe formate din persoane private de libertate aflate în Penitenciarul Aiud, Satu Mare ÅŸi Penitenciarul de Minori ÅŸi Tineri Craiova.
 
  
Mai multe informaţii cu privire la proiect şi la activităţile desfăşurate se găsesc şi pe site-ul www.ticpentrureintegrare.ro.
 
 
Utilizarea calculatorului – un argument în plus pentru integrare

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved