Lansarea oficială a WIFI ROMANIA

România se confruntă în prezent cu o criză acută a forÅ£ei de muncă.
 
AsociaÅ£ia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) împreună cu AlianÅ£a ConfederaÅ£iilor Patronale din România (ACPR), precum ÅŸi alte asociaÅ£ii patronale consideră că soluÅ£ia acestei crize este asigurarea training-ului la cele mai înalte standarde ÅŸi prin adresarea nevoilor reale ale pieÅ£ei de muncă româneÅŸti.
 
În acest sens, ÅŸi pornind de la faptul că Austria este cel mai mare investitor străin din Å£ara noastră, AOAR în colaborare cu Camera de ComerÅ£ a Austriei au stabilit organizarea de: programele speciale, personalizate ÅŸi adaptate la nevoile pieÅ£ei din România.
 
Angajatorii din Å£ara noastră vor avea acces la toată gama de training începând de la cel vocaÅ£ional (de la pregătirea ucenicilor) până la managementul de vârf. AmbiÅ£ia WIFI ROMANIA este ca repetând experienÅ£ele din Austria, Ungaria, Polonia, CroaÅ£ia, Slovacia să asigure pregătirea forÅ£ei de muncă conform cerinÅ£elor pieÅ£ei, de la utilizarea mistriei la managementul de vârf.
 
IniÅ£iativa WIFI se situează în contextul iniÅ£iativelor europene privind educaÅ£ia continuă (Lifelong Learning) ÅŸi este menită să ofere cadrul pentru accesarea fondurilor europene destinate training-ului.
 
WIFI (WIRTSCHAFTSFÖRDERUNGSINSTITUT) este organizaÅ£ia de training a Camerei Economice Federale a Austriei.
În Austria, cele 9 Institute Federale pentru Promovare Economică (WIFI, pe scurt) precum ÅŸi alte 80 de centre teritoriale reprezintă partenerul nr. 1 al companiilor austriece în domeniul educaÅ£iei vocaÅ£ionale ÅŸi a educaÅ£iei destinate adulÅ£ilor, fiind lider de piaţă cu o cotă de 20% ÅŸi cifra de afaceri de 130 mil EURO în 2006: peste 290.000 cursanÅ£i participă anual la peste 25.000 seminarii, fiind pregătiÅ£i de o reÅ£ea de 11.000 de traineri.
În România, WIFI Austria împreună cu ECDL ROMANIA, EUROaptitudini ÅŸi FORMENERG au creat WIFI ROMANIA la începutul anului 2007.
  
În domeniul asigurării trainingului necesar firmelor româneÅŸti, WIFI ROMANIA a început procesul de Train The Trainers, urmând ca în perioada imediat următoare un grup de cca. 20 de traineri să fie pregătiÅ£i în Austria.
 
În acelaÅŸi timp, WIFI ROMANIA va organiza programe pentru antreprenori, cât ÅŸi cursuri pentru accesarea fondurilor europene în domeniu.
 
Bazat pe experienÅ£a WIFI în CroaÅ£ia, Polonia, Ungaria, Slovacia, WIFI ROMANIA estimează că până la sfârÅŸitul anului 2007 va organiza cursuri de pregătire ÅŸi seminarii pentru peste 10.000 de cursanÅ£i, vizând în primul rând domeniile cele mai atinse de criza forÅ£ei de muncă (sectorul construcÅ£iilor, serviciilor) cât ÅŸi a pregătirii antreprenoriale ÅŸi manageriale.

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved