In luna martie a continuat instruirea asistentilor si a asistentelor medicale la cursul ECDL START / Operator introducere, validare si prelucrare date (CNFPA)

 

InvesteÅŸte în oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul OperaÅ£ional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară nr. 3 „CreÅŸterea adaptabilităţii lucrătorilor ÅŸi a întreprinderilor”
Domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea adaptabilitaÅ£ii”
Titlul proiectului: „CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România”
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/81/3.2/S/51697
 
 
30.03.2012
 
 
In luna martie a continuat instruirea asistentilor si a asistentelor medicale
la cursul ECDL START/ Operator introducere, validare si prelucrare date (CNFPA)
 
 
Sesiunile de instruire in domeniul IT sunt organizate in cadrul proiectului “Cunostinte de utilizarea calculatorului si informatica medicala pentru cresterea adaptabilitatii asistentelor medicale din spitalele din Romania”, in care S.C. EUROAPTITUDINI S.A. participa in calitate de partener (solicitantul fiind Ministerul Sanatatii).
 
Principala componenta a proiectului o constituie instruirea in cunostinte de baza de operare a calculatorului si certificarea ECDL (European Computer Driving Licence) / CNFPA (Operator introducere, validare si prelucrare date) a 4000 de asistenti si asistente medicale din spitalele din Romania si are drept obiectiv asigurarea cunostintelor si competentelor necesare adaptarii asistentelor medicale la noile exigente din toate compartimentele activitatii lor: practica clinica, managementul informatiei spitalicesti, educare, informare, comunicare.
 
Pana in prezent, s-au eliberat 806 Permise European de Conducere a Computerului (ECDL) Start si 1139 de certificate de absolvire CNFPA in Operator introducere, validare si prelucrare date.
 
Competentele insusite prin intermediul proiectului de catre membrii grupului tinta vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta si vor determina schimbarea modelului comportamental al grupului tinta prin cresterea gradului de acceptare a tehnologiilor informatizate drept instrumente de baza in practica, educare, comunicare.
 
Tot in luna martie a demarat seria VIII de instruire in urmatoarele unitati sanitare:
 
·         Zarnesti, jud. Brasov- Spitalul Caius Tiberiu Sparchez;
·         Codlea, jud. Brasov – Spitalul Municipal Codlea;
·         Iasi, jud. Iasi – Spitalul Clinic de urgenta pentru Copii „Sf. Maria”, Spitalul PNF;
·         Filiasi, jud. Dolj – Spitalul Orasenesc Filiasi;
·         Leamna, jud. Dolj – Spitalul PNF;
·         Curtea de Arges, jud. Arges – Spitalul Municipal Curtea de Arges;
·         Valea Iasului, jud. Arges – Spitalul PNF Sf. Andrei;
·         Bucuresti – Spitalul Cinic de Urgenta “Sf. Pantelimon”, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu;
 
Cursurile dureaza aproximativ 3 saptamani. In urma promovarii examenelor acestia obtin Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL) Start (recunoscut international), certificatul C.N.F.P.A. (recunoscut la nivel national) si 15 credite e.m.c (recunoscute in sistemul medical).
 
Proiectul se deruleaza pe parcursul a 36 de luni (incepand cu luna septembrie 2010), obiectivul general vizand imbunatatirea mobilitatii si adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin imbunatatirea competentelor si aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii.
 
 
 
Pentru informatii suplimentare:
Croitoru Dana Luminita
Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.
dana.croitoru@euroaptitudini.ro

 

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved