In luna ianuarie 2012 a continuat instruirea ECDL pentru asistentele/asistentii medicali din spitalele din Romania

 

 

 

InvesteÅŸte în oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul OperaÅ£ional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară nr. 3 „CreÅŸterea adaptabilităţii lucrătorilor ÅŸi a întreprinderilor”
Domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea adaptabilitaÅ£ii”
Titlul proiectului: „CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii             asistentelor medicale din spitalele din România”
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/81/3.2/S/51697
31.01.2012
 
In luna ianuarie 2012 a continuat instruirea ECDL pentru
asistentele/asistentii medicali din spitalele din Romania
 
In luna ianuarie au continuat sesiunile de instruire in domeniul IT (ECDL START/ Operator introducere, validare si prelucrare date) din cadrul proiectului “Cunostinte de utilizarea calculatorului si informatica medicala pentru cresterea adaptabilitatii asistentelor medicale din spitalele din Romania”, in care S.C. EUROAPTITUDINI S.A. participa in calitate de partener (solicitantul fiind Ministerul Sanatatii).
 
Principala componenta a proiectului o constituie instruirea in cunostinte de baza de operare a calculatorului si certificarea ECDL (European Computer Driving Licence) / CNFPA (Operator introducere, validare si prelucrare date) a 4000 de asistente/asistenti medicali din spitalele din Romania si are drept obiectiv asigurarea cunostintelor si competentelor necesare adaptarii asistentelor medicale la noile exigente din toate compartimentele activitatii lor: practica clinica, managementul informatiei spitalicesti, educare, informare, comunicare.
 
In luna ianuarie s-a reluat activitatea de instruire adresata asistentelor/ asistentilor medicali din seria IV (05 – 07.12.2011 – 13.01.2012), dupa pauza ocazionata de sarbatorile de iarna. De asemenea, in 16.01.2012 a demarat seria V (16.01.2012– 03.02.2012) in urmatoarele unitati sanitare:
·         Brasov, jud. Brasov- Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie, Spitalul Judetean de Urgenta;
·         Iasi, jud. Iasi – Spitalul Clinic de urgenta „Sf.Spiridon”, Spitalul Clinic de urgenta pentru Copii „Sf. Maria”;
·         Craiova, jud. Dolj – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta;
·         Vedea, jud. Arges – Spitalul de Psihiatrie;
·         Leordeni, jud. Arges – Spitalul de Pneumoftiziologie;
·         Bucuresti – Spitalul Cinic de Urgenta “Sf. Pantelimon”, Spitalul clinic Sf. Maria;
 
Pana la finalizarea seriei IV (inclusiv), au participat la sesiunile de instruire organizate in unitati sanitare din toata tara 634 de asistente / asistenti medicali. In urma promovarii examenelor, 609 persoane au obtinut certificate de absolvire C.N.F.P.A. (recunoscut la nivel national) si 15 credite e.m.c (recunoscute in sistemul medical), iar 448 de persoane au obtinut certificatul ECDL Start (recunoscut international).
 
Obiectivul general al proiectului vizeaza imbunatatirea mobilitatii si adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin imbunatatirea competentelor si aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii, derulandu-se pe o perioada de 3 ani.
 
Competentele dobandite prin intermediul proiectului de catre membrii grupului tinta vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta si vor determina schimbarea modelului comportamental al grupului tinta prin cresterea gradului de acceptare a tehnologiilor informatizate drept instrumente de baza in practica, educare, comunicare.
 
Pentru informatii suplimentare:
Croitoru Dana Luminita
Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.
dana.croitoru@euroaptitudini.ro

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved