In luna decembrie a continuat instruirea ECDL pentru asistentele/asistentii medicali din spitalele din Romania”

 

 
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor            Umane 2007-2013
 
Investeste in OAMENI!”
 
30.12.2011
 
In luna decembrie a continuat instruirea ECDL pentru
asistentele/asistentii medicali din spitalele din Romania
 
 
In luna decembrie 2011 au continuat sesiunile de instruire in domeniul IT (ECDL START/ Operator introducere, validare si prelucrare date) din cadrul proiectului “CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România”.
 
Incepand cu 1 septembrie 2010, S.C. EUROAPTITUDINI S.A. participa in calitate de partener (partenerul principal fiind Ministerul Sanatatii) la implementarea proiectului “CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România”, finantat prin intermediul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, în cadrul – domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare profesională ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea adaptabilităţii”.
 
Obiectivul general al proiectului vizeaza imbunatatirea mobilitatii si adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin imbunatatirea competentelor si aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii, derulandu-se pe o perioada de 3 ani.
 
Principala componenta a proiectului o constituie instruirea in cunostinte de baza de operare a calculatorului si certificarea ECDL (European Computer Driving Licence) / CNFPA (Operator introducere, validare si prelucrare date) a 4000 de asistente/asistenti medicali din spitalele din Romania si are drept obiectiv asigurarea cunostintelor si competentelor necesare adaptarii asistentelor medicale la noile exigente din toate compartimentele activitatii lor: practica clinica, managementul informatiei spitalicesti, educare, informare, comunicare.
 
In luna decembrie a continuat activitatea de instruire adresata asistentelor/ asistentilor medicali pentru seria III (14.11.2011 – 05.12.2011) si a demarat seria IV (05.12.2011– 12.01.2012) in urmatoarele unitati sanitare:
·         Brasov, jud. Brasov- Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie, Spitalul Judetean de Urgenta;
·         Iasi, jud. Iasi – Spitalul Clinic de urgenta „Sf.Ioan”, Spitalul Clinic de urgenta „Prof.dr.N.Oblu”;
·         Craiova, jud. Dolj – Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie;
·         Vedea, jud. Arges – Spitalul de Psihiatrie;
·         Leordeni, jud. Arges – Spitalul de Pneumoftiziologie;
·         Bucuresti – Spitalul Alexandru Obregia, Spitalul clinic Sf. Maria;
 
Cursurile dureaza aproximativ 3 saptamani, iar la final participantii la curs sustin examene practice. In urma promovarii examenelor acestia obtin certificatul ECDL Start (recunoscut international), certificatul C.N.F.P.A. (recunoscut la nivel national) si 15 credite e.m.c (recunoscute in sistemul medical).
 
Competentele dobandite prin intermediul proiectului de catre membrii grupului tinta vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta si vor determina schimbarea modelului comportamental al grupului tinta prin cresterea gradului de acceptare a tehnologiilor informatizate drept instrumente de baza in practica, educare, comunicare.
 
Pentru informatii suplimentare:
Croitoru Dana Luminita
Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.
dana.croitoru@euroaptitudini.ro

 

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved