Final de proiect „Cunoştinţe de utilizarea calculatorului şi informatică medicală pentru creşterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România”

 

 sigla proiect

Investeşte în oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară nr. 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”

Domeniul major de intervenţie 3.2 „Formare şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii”

Titlul proiectului: „Cunoştinţe de utilizarea calculatorului şi informatică medicală pentru creşterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România”

Numărul de identificare al contractului: POSDRU/81/3.2/S/51697

 

30.08.2013

 

La final de proiect

“Cunoştinţe de utilizarea calculatorului şi informatică medicală

pentru creşterea adaptabilităţii asistentelor medicale

din spitalele din România”

 

Peste 4.400 asistenti si asistente medicale instruite si/sau formate, 384 sesiuni de instruire, testare si certificare, 41 de judete acoperite sunt doar cateva dintre cifrele reprezentative pentru acest proiect, prin intermediul lor cuantificandu-se rezultatele atinse pe parcursul celor 3 ani de implementare.

Proiectul, in care S.C. Euroaptitudini S.A. a participat in calitate de partener, alaturi de beneficiar, Ministerul Sanatatii, se afla la final de implementare.

Demarat la 1 septembrie 2010, acest proiect a vizat imbunatatirea mobilitatii si a adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin imbunatatirea competentelor si aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii. Acest obiectiv a fost atins prin intermediul a doua activitati principale: instruirea, testarea si certificarea a peste 4.000 de asistenti si asistente medicale in cunostinte de baza de operare a calculatorului (finalizate cu certificari recunoscute la nivel international ECDL Start/ si national CNFPA), precum si formarea a 400 de asistente si asistenti medicale in formatori la nivelul unitatilor sanitare din toata tara.

In urma activitatii de instruire, testare si certificare, 4.008 asistenti si asistente medicale au participat la cursuri ECDL Start/ Operator introducere, prelucrare si validare date, organizate in 344 de sesiuni (grupe), care s-au desfasurat in toate cele 41 de judete ale tarii, precum si capitala Bucuresti. Dintre acestia 3.943 persoane au obtinut certificarea CNFPA recunoscuta la nivel national si 15 credite EMC recunoscute la nivelul sistemului sanitar. Acestia au dobandit competente IT pe care le pot utiliza in cadrul sistemului medical, sprijinind astfel integrarea noilor tehnologii in practica medicala curenta.

In urma activitatii de formare, 400 de asistenti si asistente medicale care au participat la cursurile de informatica medicala au dobandit competente care vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta. Totodata, in urma participarii la cursuri, acestia au obtinut si 20 de credite EMC recunoscute in sistemul sanitar. Cei 400 de asistenti si asistente medicale vor contribui la cresterea capacitatii spitalelor de a-si evalua si dezvolta resursele umane necesare in contextul introducerii sistemelor informatizate si a noilor tehnologii.

Proiectul contribuie la realizarea unui nivel IT unitar pentru personalul medical mediu, care ii permite o conduita profesionala la nivelul standardelor europene, contribuind la obtinerea unui sistem de sanatate competitiv. Pregatirea personalului medical mediu, prin implementarea solutilor IT in unitatile sanitare, constituie o decizie cheie pentru managementul si performanta sistemului de sanatate.

            

            Pentru informatii suplimentare:

Croitoru Dana Luminita

Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.

dana.croitoru@euroaptitudini.ro

 

Catrina Alexandra

Asistent de proiect partener EUROAPTITUDINI S.A.

      alexandra.catrina@euroaptitudini.ro

 

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved