Evolutie Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in OAMENI!”

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor            Umane 2007-2013

 

Investeste in OAMENI!”

 

30.09.2011

 

In luna septembrie a.c. a demarat instruirea ECDL pentru

4.000 de asistente medicale din spitalele din Romania

 

 

In luna septembrie 2011 au demarat sesiunile de instruire in domeniul IT (ECDL START/ Operator introducere, validare si prelucrare date) din cadrul proiectului “CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România”.

 

Incepand cu 1 septembrie 2010, EUROAPTITUDINI participa in calitate de partener (partenerul principal fiind Ministerul Sanatatii) la implementarea proiectului “CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România”, finantat prin intermediul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, în cadrul – domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare profesională ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea adaptabilităţii”.

 

Obiectivul general al proiectului vizeaza imbunatatirea mobilitatii si adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin imbunatatirea competentelor si aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii derulandu-se pe o perioada de 3 ani.

 

Principala componenta a proiectului o constituie instruirea in cunostinte de baza de operare a calculatorului si certificarea ECDL (European Computer Driving Licence) a 4000 de asistente medicale din 400 de spitalele din Romania si are drept obiectiv asigurarea cunostintelor si competentelor necesare adaptarii asistentelor medicale la noile exigente din toate compartimentele activitatii lor: practica clinica, managementul informatiei spitalicesti, educare, informare, comunicare.

 

In luna septembrie a.c. au inceput activitatea de instruire primele 4 grupe de asistente/ asistenti medicali din Iasi si Brasov dupa cum urmeaza: 2 grupe la spitalul PNF Brasov, 1 grupa la spitalul “Elena Doamna” Iasi si 1 grupa la spitalul “Cuza Voda” Iasi. Cursurile dureaza aproximativ 3 saptamani, iar la final, participantii la curs vor sustine examene practice. In urma promovarii examenelor acestia vor obtine certificatul ECDL Start (recunoscut international), certificatul C.N.F.P.A. (recunoscut la nivel national) si vor fi creditati cu 15 credite e.m.c (recunoscute in sistemul medical).

 

La inceputul lunii octombrie activitatea de instruire va continua cu alte 10 grupe de asistente/asistenti medicali din spitalele din Romania. Astfel, sesiunile de instruire se vor desfasura cu participanti din spitalul Clinic Municipal „Filantropia” (1 grupa) si spitalul Clinic de Boli Infectioase PNF „Victor Babes” (1 grupa). Cursuri se vor organiza si la spitalul Judetean de Urgenta Pitesti (2 grupe), spitalul Orasenesc „Regele Carol I” Costesti, jud. Arges (1 grupa) si la spitalul Clinic de Copii Brasov (2 grupe). In Bucuresti cursurile vor demara in locatiile de instruire din spitalul Universitar Bucuresti (2 grupe) si spitalul „Alexandru Obregia” Bucuresti (1 grupa).

 

Competentele dobandite prin intermediul proiectului de catre membrii grupului tinta vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta si vor determina schimbarea modelului comportamental al grupului tinta prin cresterea gradului de acceptare a tehnologiilor informatizate drept instrumente de baza in practica, educare, comunicare.

 

 

Pentru informatii suplimentare:

Croitoru Dana Luminita

Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.

dana.croitoru@euroaptitudini.ro

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved