EUROAPTITUDINI S.A. a lansat proiectul “PREGĂTIRE TIC LA STANDARDE EUROPENE ÎN SISTEMUL PENITENCIAR ROMÂNESC”Proiect cofinanÅ£at din Fondul Social European prin Programul OperaÅ£ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013” – „InvesteÅŸte în oameni”

Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”

Domeniul major de intervenÅ£ie 6.2 „Îmbunătăţirea accesului ÅŸi a participării grupurilor vulnerabile pe piaÅ£a muncii”

Titlul proiectului: „Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar românesc”

Cod contract: POSDRU/96/6.2/S/60031

EUROAPTITUDINI S.A. a lansat proiectul “PREGÄ‚TIRE TIC LA STANDARDE EUROPENE ÎN SISTEMUL PENITENCIAR ROMÂNESC”

Pe 15 decembrie, in sala Lyon a hotelului Novotel, Euroaptitudini S.A., în calitate de beneficiar, a organizat în parteneriat cu Administratia Natională a Penitenciarelor conferinta de promovare a incluziunii sociale si de lansare a proiectului strategic “Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar românesc”.

La eveniment au participat experţi din cadrul proiectului, reprezentanţi ai partenerilor, ai presei, ai unor institutii si organizatii internationale şi ai ECDL Romania, alti invitati.

În cadrul conferintei de lansare au fost prezentate atât obiectivele proiectului, cât si principalele activități prin care se vor atinge indicatorii propusi. Cele două organizatii partenere au descris rolul specific în cadrul proiectului si pasii de întreprins în vederea atingerii obiectivului general al proiectului: creÅŸterea ÅŸanselor de incluziune socială ÅŸi facilitarea integrării/reintegrării pe piaÅ£a muncii a persoanelor care execută pedepse privative de libertate. A fost descrisă misiunea Directiei Reintegrare Socială, precum si programele si activitătile de educatie si asistentă psihosocială destinate persoanelor private de libertate.  Un reprezentant al ECDL România a prezentat certificările din familia ECDL, dar È™i beneficiile pe care grupul È›intă le va obÈ›ine în urma participării la cursurile ECDL START, ECDL Complet È™i Equal Skill. 

Domnul Ioan Băla, director general al ANP, a afirmat că dezvoltarea unor programe de genul celui lansat miercuri aduce consistenţă intenţiilor şi preocupărilor constante ale Administraţiei Nationale a Penitenciarelor.

          De asemenea, domnul Matei Dimitriu, manager în cadrul acestui proiect, a afirmat că obtinerea unei certificări ECDL, o specializare cerută si recunoscută pe piata muncii, oferă un sprijin nemijlocit în facilitarea reintegrarii pentru persoanele care executa pedepse privative de libertate: incluziunea socială trebuie să ne preocupe pe toti, pentru că la terminarea perioadei de detentie aceste persoane vor deveni vecinii nostri, iar reinsertia pe piata muncii poate fi atinsă doar printr-o investitie constantă in resurse umane.

Proiectul se derulează în perioada 01.10.2010-30.09.2013 ÅŸi contribuie la îmbunătăţirea sistemului de formare profesională în sistemul penitenciar românesc ÅŸi la facilitarea integrării grupurilor Å£intă într-o societate inclusivă ÅŸi informaÅ£ională.

 

“Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar românesc” este centrat pe:      

1.Formare profesională în domeniul TIC (ECDL START/ Equal Skills) pentru 2000 de persoane cu vârste cuprinse între 16-45 ani, care execută pedepse privative de libertate în unităţile penitenciare la nivel naÅ£ional, în vederea îmbunătăţirii accesului la ocupare după executarea pedepsei.

2.Formare profesională în domeniul TIC pentru 1600 de angajaÅ£i cu vârste cuprinse între 25-54 de ani din sistemul penitenciar în vederea îmbunătăţirii activităţilor, competenÅ£elor ÅŸi a modalităţii de abordare utilizate în activitatea cu sau pentru persoanele aflate în detenÅ£ie.

 

3.Dezvoltarea unui sistem flexibil de 16 săli mobile, active la nivel naÅ£ional  pe o perioadă de 30 luni, în vederea formării profesionale adaptată la nevoile grupului Å£intă.

 

4.Crearea unei reÅ£ele naÅ£ionale de 100 multiplicatori de formare profesională în domeniul TIC, necesară îmbunătăţirii sistemului de instruire din unităţile penitenciare.

 

Utilizarea calculatorului – un argument in plus pentru integrare


© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved