Din luna februarie 2011 incepe instruirea ECDL in spitalele din regiunea Bucuresti – Ilfov.

Instruire ECDL pentru 4.000 de asistente medicale din spitalele din Romania

Incepand cu 1 septembrie 2010, EUROAPTITUDINI participa in calitate de partener (partenerul principal fiind Ministerul Sanatatii) la implementarea proiectului “CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România”, finantat prin intermediul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, în cadrul – domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare profesională ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea adaptabilităţii”.

Obiectivul general al proiectului vizeaza imbunatatirea mobilitatii si adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin imbunatatirea competentelor si aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii derulandu-se pe o perioada de 3 ani.

Principala componenta a proiectului o constituie instruirea in cunostinte de baza de operare a calculatorului si certificarea ECDL (European Computer Driving Licence) a 4000 de asistente medicale din 400 de spitalele din Romania si are drept obiectiv asigurarea cunostintelor si competentelor necesare adaptarii asistentelor medicale la noile exigente din toate compartimentele activitatii lor: practica clinica, managementul informatiei spitalicesti, educare, informare, comunicare. Participantii la curs vor sustine examene practice. In urma promovarii examenelor vor obtine certificatul ECDL Start(recunoscut international), certificatul C.N.F.P.A. si vor fi creditati cu 15 credite e.m.c.

Din luna februarie 2011 incepe instruirea ECDL  in spitalele din regiunea Bucuresti – Ilfov.

 Competentele dobandite prin intermediul proiectului de catre membrii grupului tinta, vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta, vor determina schimbarea modelului comportamental al grupului tinta prin cresterea gradului de acceptare a tehnologiilor informatizate drept instrumente de baza in practica, educare, comunicare.

 
 
 
Pentru informatii suplimentare:
Croitoru Dana Luminita

Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.

dana.croitoru@euroaptitudini.ro

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved