Competente IT certificate la nivel national si international

 

InvesteÅŸte în oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul OperaÅ£ional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară nr. 3 „CreÅŸterea adaptabilităţii lucrătorilor ÅŸi a întreprinderilor”
Domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea             adaptabilitaÅ£ii”
Titlul proiectului: „CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii             asistentelor medicale din spitalele din România”
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/81/3.2/S/51697
 
 
29.11.2012
 
Competente IT certificate la nivel national si international pentru asistenti si asistente medicale din toata tara
 
 
In cadrul proiectului “Cunostinte de utilizarea calculatorului si informatica medicala pentru cresterea adaptabilitatii asistentelor medicale din spitalele din Romania”, finantat prin intermediul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, sunt organizate sesiuni de instruire in cunostinte de baza de operare a calculatorului si certificare ECDL (European Computer Driving Licence) / CNFPA (Operator introducere, validare si prelucrare date) pentru 4000 de asistenti si asistente medicale din spitalele din Romania.
 
Proiectul, in care S.C. EUROAPTITUDINI S.A. participa in calitate de partener (solicitantul fiind Ministerul Sanatatii), se deruleaza pe parcursul a 36 de luni (incepand cu luna septembrie 2010), obiectivul general vizand imbunatatirea mobilitatii si a adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin imbunatatirea competentelor si a aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii.
 
Principala componenta a proiectului o reprezinta instruirea in cunostinte de baza de operare a calculatorului si certificarea ECDL (European Computer Driving Licence) / CNFPA (Operator introducere, validare si prelucrare date) a 4000 de asistenti si asistente medicale din spitalele din Romania si are drept obiectiv imbunatatirea mobilitatii si a adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin dezvoltarea competentelor si a aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii.
 
Pana in prezent 2.749 de asistenti si asistente medicale au participat la cursurile desfasurate in cadrul proiectului, in urma promovarii acestora obtinand certificate de absolvire CNFPA si/sau Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL) Start.
 
In cele 14 luni de cand a demarat activitatea de instruire (luna septembrie 2011), s-au desfasurat 239 de sesiuni de instruire in unitati sanitare din judetele Iasi, Brasov, Dolj, Arges, Covasna, Constanta, Prahova, Tulcea, Neamt, Vaslui, Cluj, Olt, Sibiu, Dambovita, Ilfov si Bucuresti. In aceasta perioada alte 3 sesiuni de instruire se afla in desfasurare la Focsani, judetul Vrancea si in municipiul Bucuresti.
 
Cursurile dureaza aproximativ 3 saptamani. In urma promovarii celor 4 examene ECDL START participantii la curs obtin Permisul European de Utilizare a Calculatorului.
 
La finalul cursului ECDL Start/ Operator introducere, prelucrare si validare date, participantii sustin examenul CNFPA (care cuprinde sarcini de lucru din toate cele 4 module parcurse). Ca urmare a promovarii acestui examen, cursantii obtin certificatul de absolvire CNFPA si certificatul de participare.
 
Participantii la curs care promoveaza examenul CNFPA obtin si 15 credite EMC, recunoscute in sistemul sanitar.
 
Calificarea resurselor umane reprezinta o cerinta obligatorie pentru adaptarea unitatilor sanitare din Romania la noile cerinte impuse de introducerea sistemelor informatizate si a noilor tehnologii.
 
Competentele insusite prin intermediul proiectului de catre membrii grupului tinta vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta si vor determina schimbarea modelului comportamental al grupului tinta prin cresterea gradului de acceptare a tehnologiilor informatizate drept instrumente de baza in practica, educare, comunicare.
 
 
 
 
Pentru informatii suplimentare:
Croitoru Dana Luminita
Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.
 
Catrina Alexandra
Asistent de proiect partener EUROAPTITUDINI S.A.
 
 
 

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved