Profil START BAC

Certificarea ECDL PROFIL START BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Începând cu anul școlar 2009 – 2010 toți elevii care dețin Permisul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.

 

Permisul ECDL PROFIL START BAC se obţine în urma promovării a 4 module fixe obligatorii: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar.

Nivelul de competență digitală ce apare pe diploma de Bacalaureat pentru candidații care au obținut Permisul ECDL PROFIL START BAC este “utilizator avansat”,

 

Programa pentru obținerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot să se pregătească chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale de la Bacalaureat.

Elevii pot depune copie legalizată a Permisului ECDL PROFIL START BAC împreună cu cererea scrisă, în perioada 23 – 27 mai 2016. Proba de evaluare a competenţelor digitale – proba D din cadrul sesiunii respective de Bacalaureat va avea loc în perioada 16-20 iunie 2016.

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved