Asistenti si asistente medicale din toata tara si-au imbunatatit abilitatile de utilizare a calculatorului

 

InvesteÅŸte în oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul OperaÅ£ional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară nr. 3 „CreÅŸterea adaptabilităţii lucrătorilor ÅŸi a întreprinderilor”

Domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea adaptabilitaÅ£ii”

Titlul proiectului: „CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România”

Numărul de identificare al contractului: POSDRU/81/3.2/S/51697

 

28.06.2013

 

 

Asistenti si asistente medicale din toata tara

si-au imbunatatit  abilitatile de utilizare a calculatorului

        “Cursul a fost extraordinar de practic si util. Foarte instructiv. Cunostintele dobandite ma vor ajuta foarte mult la locul de munca si nu numai”. Acest citat este reprezentativ printre feedback-urile acordate de catre cei aproape 4.000 de participanti care au beneficiat de cursurile de utilizare a calculatorului.

        In mai putin de o luna se vor finaliza ultimele sesiuni de instruire, testare si certificare, atingandu-se cu succes obiectivul propus initial. Si anume acela de imbunatatire a mobilitatii si a adaptabilitatii personalului sanitar mediu din Romania, prin perfectionarea competentelor si aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii, fiind vorba de un sistem ce se afla continua schimbare.

        Totodata, in aceasta perioada s-a desfasurat si activitatea de formare de formatori. Obiectivul este de a imbunatati sistemul de instruire si evaluare a performantelor personalului, prin crearea unei retele de 400 de formatori, la nivelul unitatilor sanitare din toata tara. Astfel permitandu-se desfasurarea activitatilor de instruire si dupa incheierea proiectului.

        Cei 4000 de asistenti si asistente medicale isi vor imbunatati cunostintele profesionale. Totodata, aceste demersuri vor determina schimbarea modelului comportamental prin cresterea gradului de acceptare a tehnologiilor informatizate drept instrumente de baza in practica medicala, educare si comunicare.

      Competentele IT dobandite de catre asistentii si asistentele medicale vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta.

        Cursurile organizate in cadrul proiectului au un puternic caracter practic, urmarindu-se insusirea unor deprinderi de baza in utilizarea calculatorului. De aceea, cei 4.000 de asistenti si asistente medicale beneficiari ai acestor cursuri, nu numai ca isi vor imbunatati performantele la locul de munca, contribuind la dezvoltarea intregului sistem de sanatate, ci isi vor insusi competente si  aptitudini in domeniul ITC si al noilor tehnologii pe care le vor putea practica in viata de zi cu zi.

        Calificarea resurselor umane reprezinta o cerinta obligatorie pentru adaptarea unitatilor sanitare din Romania la noile cerinte impuse de introducerea sistemelor informatizate si a noilor tehnologii.

            

      Pentru informatii suplimentare:

Croitoru Dana Luminita

Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.

dana.croitoru@euroaptitudini.ro

 

Catrina Alexandra

Asistent de proiect partener EUROAPTITUDINI S.A.

alexandra.catrina@euroaptitudini.ro

 

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved