Asistenti si asistente medicale din peste 50 de unitati sanitare s-au instruit in cunostinte de baza de operare a calculatorului

InvesteÅŸte în oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul OperaÅ£ional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară nr. 3 „CreÅŸterea adaptabilităţii lucrătorilor ÅŸi a întreprinderilor”

Domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea             adaptabilitaÅ£ii”

Titlul proiectului: „CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii             asistentelor medicale din spitalele din România”

Numărul de identificare al contractului: POSDRU/81/3.2/S/51697

 

 

31.05.2012

 

Asistenti si asistente medicale din peste 50 de unitati sanitare

s-au instruit in cunostinte de baza de operare a calculatorului

 

 

Sesiunile de instruire in domeniul IT sunt organizate in cadrul proiectului “Cunostinte de utilizarea calculatorului si informatica medicala pentru cresterea adaptabilitatii asistentelor medicale din spitalele din Romania”, in care S.C. EUROAPTITUDINI S.A. participa in calitate de partener (solicitantul fiind Ministerul Sanatatii).

 

Principala componenta a proiectului o constituie instruirea in cunostinte de baza de operare a calculatorului si certificarea ECDL (European Computer Driving Licence) / CNFPA (Operator introducere, validare si prelucrare date) a 4000 de asistenti si asistente medicale din spitalele din Romania si are drept obiectiv asigurarea cunostintelor si competentelor necesare adaptarii asistentilor / asistentelor medicale la noile exigente din toate compartimentele activitatii lor: practica clinica, managementul informatiei spitalicesti, educare, informare, comunicare.

 

Pana in prezent, asistenti si asistente medicale din peste 50 de unitati sanitare au participat la cursul ECDL START/ Operator introducere, validare si prelucrare date (CNFPA), in urma promovarii acestuia obtinand certificate de absolvire CNFPA si/sau Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL) Start.

 

Competentele insusite prin intermediul proiectului de catre membrii grupului tinta vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta si vor determina schimbarea modelului comportamental al grupului tinta prin cresterea gradului de acceptare a tehnologiilor informatizate drept instrumente de baza in practica, educare, comunicare.

 

In luna mai, asistenti si asistente medicale din urmatoarele unitati sanitare au participat la activitatile din cadrul proiectului:

 

            

Denumire unitate sanitara

Judet

Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Spiridon”

Iasi

Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola

Iasi

Spitalul PNF

Iasi

Spitalul clinic de Recuperare

Iasi

Institutul Clinic Fundeni

Bucuresti

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”

Bucuresti

Spitalul Municipal  Ploiesti

Prahova

Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti

Prahova

Spitalul Segarcea

Dolj

Spitalul Municipal  Bailesti

Dolj

Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol

Contanta

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta

Constanta

Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea

Tulcea

Spitalul de Ftiziologie Agigea

Constanta

Spitalul Judetean Covasna

Covasna

           Cursurile dureaza aproximativ 3 saptamani. In urma promovarii examenelor acestia obtin Permisul European de Conducere a Computerului(ECDL) Start (recunoscut international), certificatul C.N.F.P.A. (recunoscut la nivel national) si 15 credite e.m.c (recunoscute in sistemul medical).

 
Proiectul se deruleaza pe parcursul a 36 de luni (incepand cu luna septembrie 2010), obiectivul general vizand imbunatatirea mobilitatii si adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin imbunatatirea competentelor si aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii.
 
 
 
Pentru informatii suplimentare:
Croitoru Dana Luminita
Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.
dana.croitoru@euroaptitudini.ro

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved