Asistenti si asistente medicale din 27 de judete au dobandit cunostinte de operare a calculatorului

 

InvesteÅŸte în oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul OperaÅ£ional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară nr. 3 „CreÅŸterea adaptabilităţii lucrătorilor ÅŸi a întreprinderilor”
Domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea             adaptabilitaÅ£ii”
Titlul proiectului: „CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii             asistentelor medicale din spitalele din România”
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/81/3.2/S/51697
 
 
28.02.2013
 
 Asistenti si asistente medicale din 27 de judete au dobandit cunostinte de operare a calculatorului in cadrul proiectului “Cunostinte de utilizarea calculatorului si informatica medicala pentru cresterea adaptabilitatii asistentelor medicale din spitalele din Romania”
 
 
Pana in prezent peste 3.200 de asistenti si asistente medicale au participat la cursurile Operator introducere, validare si prelucrare date / ECDL (European Computer Driving Licence) desfasurate in cadrul proiectului. In urma promovarii examenului CNFPA, acestia obtin certificate de absolvire recunoscute la nivel national (ANC/ fost CNFPA). Totodata, in cadrul proiectului sunt prevazute 4 examene ECDL Start pe care cursantii le sustin la finalul fiecaruia dintre cele 4 module parcurse: Utilizarea computerului si organizarea fisierelor, Procesare de test, Calcul tabelar si Informatie si Comunicare. In urma promovarii celor 4 examene ECDL START participantii la curs obtin Permisul European de Utilizare a Calculatorului (European Computer Driving Licence).
 
Participantii la curs care promoveaza examenul CNFPA obtin si 15 credite EMC, recunoscute in sistemul sanitar.
 
Proiectul, finantat prin intermediul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane si in care S.C. EUROAPTITUDINI S.A. participa in calitate de partener (solicitantul fiind Ministerul Sanatatii), vizeaza instruirea si certificarea CNFPA (ANC – Operator introducere, validare si prelucrare date) / ECDL (European Computer Driving Licence) a 4.000 de de asistenti si asistente medicale din spitalele din Romania.
 
Obiectivul general al proiectului urmareste imbunatatirea mobilitatii si a adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin dezvoltarea competentelor si a aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii.
 
De la demararea activitatii in septembrie 2011, s-au organizat sesiuni de instruire, testare si certificare in urmatoarele judete: Iasi, Brasov, Dolj, Arges, Covasna, Constanta, Prahova, Tulcea, Neamt, Vaslui, Cluj, Olt, Sibiu, Dambovita, Vrancea, Ilfov, Alba, Bacau, Valcea, Giurgiu, Ialomita, Gorj, Alba, Teleorman, Suceava, Galati si municipiul Bucuresti. Pana la finalul proiectului urmeaza a se desfasura cursuri in toate judetele din tara restante.
 
 
Competentele IT dobandite de catre asistentii si asistentele medicale vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta. Cele 4000 de asistentele medicale isi vor imbunatati cunostintele profesionale, iar prin intermediul celor 400 de multiplicatori de formare va creste capacitatea spitalelor de a-si evalua si dezvolta resursele umane necesare in contextul introducerii sistemelor informatizate si a noilor tehnologii. Totodata, aceste demersuri vor determina schimbarea modelului comportamental al grupurilor tinta prin cresterea gradului de acceptare a tehnologiilor informatizate drept instrumente de baza in practica, educare, comunicare.
 
In luna februarie a.c s-au finalizat 17 sesiuni de instruire, testare si certificate organizate in seria 18 si a demarat o noua serie cu 18 sesiuni in urmatoarele locatii:

 

Calificarea resurselor umane reprezinta o cerinta obligatorie pentru adaptarea unitatilor sanitare din Romania la noile standarde impuse de introducerea sistemelor informatizate si a noilor tehnologii.
 
 
 
Pentru informatii suplimentare:
Croitoru Dana Luminita
Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.
 
Catrina Alexandra
Asistent de proiect partener EUROAPTITUDINI S.A.

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved