Asistenti si asistente medicale din 22 de judete au participat la sesiunile de instruire

 

InvesteÅŸte în oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul OperaÅ£ional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară nr. 3 „CreÅŸterea adaptabilităţii lucrătorilor ÅŸi a întreprinderilor”
Domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea adaptabilitaÅ£ii”
Titlul proiectului: „CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România”
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/81/3.2/S/51697
 
 
31.01.2013
 
 Asistenti si asistente medicale din 22 de judete au participat la sesiunile de instruire in cunostinte de baza de operare a calculatorului din cadrul proiectului “Cunostinte de utilizarea calculatorului si informatica medicala pentru cresterea adaptabilitatii asistentelor medicale din spitalele din Romania”
 
 
Proiectul, finantat prin intermediul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane si in care S.C. EUROAPTITUDINI S.A. participa in calitate de partener (solicitantul fiind Ministerul Sanatatii), vizeaza instruirea si certificarea CNFPA (Operator introducere, validare si prelucrare date ECDL) / (European Computer Driving Licence) a 4.000 de de asistenti si asistente medicale din spitalele din Romania.
 
Obiectivul general al proiectului urmareste imbunatatirea mobilitatii si a adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin dezvoltarea competentelor si a aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii.
 
Competentele IT dobandite de catre asistentii si asistentele medicale vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta. Cele 4000 de asistentele medicale isi vor imbunatati cunostintele profesionale, iar prin intermediul celor 400 de multiplicatori de formare va creste capacitatea spitalelor de a-si evalua si dezvolta resursele umane necesare in contextul introducerii sistemelor informatizate si a noilor tehnologii. Totodata, aceste demersuri vor determina schimbarea modelului comportamental al grupurilor tinta prin cresterea gradului de acceptare a tehnologiilor informatizate drept instrumente de baza in practica, educare, comunicare.
 
Pana in prezent aproape 3.000 de asistenti si asistente medicale au participat sau participa in acest moment la sesiuni de instruire, testare si certificare. Activitatile s-au desfasurat in unitati sanitare din 23 de judete: Iasi, Brasov, Dolj, Arges, Covasna, Constanta, Prahova, Tulcea, Neamt, Vaslui, Cluj, Olt, Sibiu, Dambovita, Vrancea, Ilfov, Alba, Bacau, Valcea, Giurgiu, Ialomita, Gorj si Bucuresti.
 
In luna ianuarie a.c. au demarat 17 sesiuni de instruire si testare in urmatoarele locatii:
 
 
In luna februarie a.c vor demara alte 18 sesiuni de instruire, testare si certificare in unitatile spitalicesti din urmatoarele locatii:

 

 

La finalul cursului ECDL Start/ Operator introducere, prelucrare si validare date, participantii sustin examenul CNFPA. Ca urmare a promovarii acestui examen, cursantii obtin certificatul de absolvire CNFPA si un certificat de participare.
 
Participantii la curs care promoveaza examenul CNFPA obtin si 15 credite EMC, recunoscute in sistemul sanitar.
 
Calificarea resurselor umane reprezinta o cerinta obligatorie pentru adaptarea unitatilor sanitare din Romania la noile standarde impuse de introducerea sistemelor informatizate si a noilor tehnologii.
 
 
Pentru informatii suplimentare:
Croitoru Dana Luminita
Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.
 
Catrina Alexandra
Asistent de proiect partener EUROAPTITUDINI S.A.

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved