Aproximativ 3.400 de asistenti si asistente medicale din toata tara au dobandit noi cunostinte de baza de utilizare a calculatorului

 

 

InvesteÅŸte în oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul OperaÅ£ional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară nr. 3 „CreÅŸterea adaptabilităţii lucrătorilor ÅŸi a întreprinderilor”
Domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea adaptabilitaÅ£ii”
Titlul proiectului: „CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România”
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/81/3.2/S/51697
 
 

29.03.2013

 

Aproximativ 3.400 de asistenti si asistente medicale din toata tara
au dobandit noi cunostinte de baza de utilizare a calculatorului

 

 

Cursurile se desfasoara in cadrul proiectului “Cunostinte de utilizarea calculatorului si informatica medicala pentru cresterea adaptabilitatii asistentelor medicale din spitalele din Romania” in care Euroaptitudini SA participa in calitate de partener al Ministerulului Sanatatii, beneficiarul acestui proiect.

Proiectul, finantat prin intermediul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, vizeaza instruirea si certificarea CNFPA in Operator introducere, validare si prelucrare date (actual ANC) / ECDL (European Computer Driving Licence) a 4.000 de de asistenti si asistente medicale din spitalele din Romania, urmarindu-se astfel imbunatatirea mobilitatii si a adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin dezvoltarea competentelor si a aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii.

Pana in prezent asistenti si asistente medicale din peste 30 de judete au participat la cursurile de utilizarea a calculatorului  si au dobandit competente IT pe care le pot utiliza in cadrul sistemului medical, sprijinind astfel integrarea noilor tehnologii in practica medicala curenta. Cursurile se finalizeaza cu sesiuni de certificare. In urma promovarii examenului CNFPA, acestia obtin certificate de absolvire recunoscute la nivel national (ANC – Autoritatea Nationala pentru Calificari). Totodata, in cadrul proiectului sunt prevazute 4 examene ECDL Start pe care cursantii le sustin la finalul fiecaruia dintre cele 4 module parcurse: Utilizarea computerului si organizarea fisierelor, Procesare de test, Calcul tabelar si Informatie si Comunicare. In urma promovarii acestor 4 examene ECDL START participantii la curs obtin Permisul European de Utilizare a Calculatorului (European Computer Driving Licence).

Participantii la curs care promoveaza examenul CNFPA obtin si 15 credite EMC, recunoscute in sistemul sanitar.

In luna martie a.c. s-au finalizat sesiuni de instruire, testare si certificare aferente seriei XIX, s-au desfasurat cele 14 sesiuni din seria XX si a demarat seria XXI cu alte 12 sesiuni. S-au desfasurat activitati de instruire in unitatile sanitare in urmatoarele judete: Botosani, Gura Humorului, Targu Bujor, Targu Mures, Drobeta Turnu Severin, Hunedoara, Deva, Braila, Tg.Mures, Orsova, Caransebes, Otelul Rosu.

Pana la finalul proiectului, in august 2013, se vor organiza activitati de instruire si in unitati sanitare din judetele in care nu s-au desfasurat cursuri pana acum pentru incat aproximativ 600 de asistenti si asistente medicale.

Calificarea resurselor umane reprezinta o cerinta obligatorie pentru adaptarea unitatilor sanitare din Romania la noile standarde impuse de introducerea sistemelor informatizate si a noilor tehnologii. Competentele IT dobandite de catre asistentii si asistentele medicale vor sprijini procesul de integrare a sistemelor informatice dedicate si a noilor tehnologii in practica medicala curenta. Cei 4000 de asistenti si asistente medicale isi vor imbunatati cunostintele profesionale. Totodata, aceste demersuri vor determina schimbarea modelului comportamental al grupurilor tinta prin cresterea gradului de acceptare a tehnologiilor informatizate drept instrumente de baza in practica, educare, comunicare.

 

Pentru informatii suplimentare:
Croitoru Dana Luminita
Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.
 
Catrina Alexandra
Asistent de proiect partener EUROAPTITUDINI S.A.

 

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved