7 milioane de candidaţi ECDL/ICDL în lume

Dublin, August 2007 – FundaÅ£ia ECDL celebrează emiterea Cardului de Aptitudini cu numarul 7 milioane. Mai mult de 7 milioane de oameni de pe întreaga planetă s-au înscris pentru a putea fi certificaÅ£i cu certificarea internaÅ£ionala ECDL.

FundaÅ£ia ECDL a introdus Permisul European de Conducere a Calculatorului (ECDL/ICDL) în 1997 ÅŸi acum, dupa 10 ani, a înregistrat un numar de 7 milioane de candidaÅ£i în întreaga lume.

Emiterea Cardului de Aptitudini cu numărul 7 milioane confirmă poziÅ£ia ECDL/ICDL de lider mondial pe piaÅ£a certificărilor de utilizare a computerului. Certificarea ECDL/ICDL este valabilă în 146 de ţări de pe toate continentele ÅŸi a fost tradusă în 38 de limbi.

Această certificare este recunoscută internaÅ£ional drept standardul global ce confirmă aptitudinile de bază de utilizare a computerului ÅŸi a fost adoptată de guverne, organizaÅ£ii internaÅ£ionale ÅŸi comunităţi internaÅ£ionale de afaceri din întreaga lume.

Cu ocazia acestui eveniment Damien O’Sullivan, CEO al FundaÅ£iei ECDL a spus: „În ultimii 10 ani FundaÅ£ia ECDL s-a preocupat să dezvolte nivelul de aptitudini ICT la nivelul societăţii, să crească încrederea utilizatorilor în utilizarea computerului ÅŸi să permită accesul la societatea informaÅ£ională tuturor cetăţenilor. Åžapte milioane de candidaÅ£i fiind înregistraÅ£i în programul de certificare ECDL/ICDL reprezintă o realizare semnificativă care relevă că am stabilit standardul global pentru programele ce atestă aptitudinile de utilizare a computerului. Totodată, această realizare indică ÅŸi faptul că interesul public pentru importanÅ£a certificării ECDL a crescut de-a lungul ultimilor ani.“

Programul de certificare ECDL/ICDL a fost introdus cu succes pe fiecare dintre continente, asigurând o certificare recunoscută internaÅ£ional pentru o vastă varietate de oameni din multe medii diferite. FundaÅ£ia ECDL are parteneri acreditaÅ£i în toată lumea, care sunt responsabili pentru desfăşurarea programelor FundaÅ£iei ECDL dedicate ridicării nivelului cunoÅŸtinÅ£elor de utilizare a computerului în societate.

În România programul este implementat prin AsociaÅ£ia pentru Tehnologia InformaÅ£iilor ÅŸi ComunicaÅ£ii din România (ATIC) ÅŸi ECDL ROMANIA.

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved