3.774 de asistenti si asistente medicale din 38 de judete instruiti/e in utilizarea calculatorului

 

InvesteÅŸte în oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul OperaÅ£ional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară nr. 3 „CreÅŸterea adaptabilităţii lucrătorilor ÅŸi a întreprinderilor”

Domeniul major de intervenÅ£ie 3.2 „Formare ÅŸi sprijin pentru întreprinderi ÅŸi angajaÅ£i pentru promovarea adaptabilitaÅ£ii”

Titlul proiectului: „CunoÅŸtinÅ£e de utilizarea calculatorului ÅŸi informatică medicală pentru creÅŸterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România”

Numărul de identificare al contractului: POSDRU/81/3.2/S/51697

 

 

31.05.2013

 

3.774 de asistenti si asistente medicale din 38 de judete

instruiti/e in utilizarea calculatorului

 

     In urmatoarele 2 luni asistenti si asistente medicale din alte 4 judete vor participa la cursuri de utilizare a calculatorului, organizate in cadrul proiectului “Cunostinte de utilizarea calculatorului si informatica medicala pentru cresterea adaptabilitatii asistentelor medicale din spitalele din Romania”, astfel incat pana la 31 august 2013 un numar de 4.000 de persoane din toate judetele tarii sa fie instruite. Euroaptitudini SA participa in calitate de partener al Ministerulului Sanatatii, beneficiarul acestui proiect.

     In urmatoarea perioada se vor organiza sesiuni de instruire, testare si certificare la Satu – Mare, Harghita, Bistrita – Nasaud si Calarasi pentru alte aproximativ 200 de persoane.

     Pana in prezent asistentii si asistentele medicale care au participat la cursurile de utilizare a calculatorului au dobandit competente IT pe care le pot utiliza in cadrul sistemului medical, sprijinind astfel integrarea noilor tehnologii in practica medicala curenta. Cursurile se finalizeaza cu sesiuni de certificare. In urma promovarii examenului CNFPA, acestia obtin certificate de absolvire recunoscute la nivel national. Totodata, in cadrul proiectului sunt prevazute 4 examene ECDL Start pe care cursantii le sustin la finalul fiecaruia dintre cele 4 module parcurse: Utilizarea computerului si organizarea fisierelor, Procesare de test, Calcul tabelar si Informatie si Comunicare. In urma promovarii acestor 4 examene ECDL START participantii la curs obtin Permisul European de Utilizare a Calculatorului (European Computer Driving Licence). Participantii la curs care promoveaza examenul CNFPA obtin si 15 credite EMC, recunoscute in sistemul sanitar.

     Cursurile organizate in cadrul proiectului au un puternic caracter practic, urmarindu-se astfel imbunatatirea mobilitatii si a adaptabilitatii personalului sanitar mediu din infrastructura de sanatate la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin dezvoltarea competentelor si a aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii.

     Calificarea resurselor umane reprezinta o cerinta obligatorie pentru adaptarea unitatilor sanitare din Romania la noile standarde impuse de introducerea sistemelor informatizate si a noilor tehnologii.

  

Pentru informatii suplimentare:

Croitoru Dana Luminita

Coordonator partener EUROAPTITUDINI S.A.

dana.croitoru@euroaptitudini.ro

 

Catrina Alexandra

Asistent de proiect partener EUROAPTITUDINI S.A.

 alexandra.catrina@euroaptitudini.ro

© 2013 euroaptitudini.ro All right reserved